09-04-05

verslag 6

Zaterdag 5 maart

Van El Pinar gaan we naar La Restinga, dat gelegen is aan de kust.  Dit betekent 900 meter afdalen.  In El Pinar hebben we natuurlijk al een steil straatje naar beneden.  Een vrouw die onze wandelstokken voor skistokken aanziet, lacht en zegt waarom skiën jullie niet naar beneden.  Inderdaad, als het in El Hierro zou sneeuwen zou het hier een prachtig skigebied zijn, zij het dan alleen met zwarte pistes.  Iedereen die ooit al eens te voet van een zwarte piste naar beneden is gegaan weet wat wij nu aan het doen zijn.  Eenmaal buiten het dorp komen we in een vulkanisch landschap.  Afdalen over vulkanisch gesteente is zeker niet makkelijk.  De stenen wegen licht maar zijn scherp.  Waarschijnlijk zijn we weer een paar bergschoenen aan het verslijten. Op deze losse stenen moeten we oppassen.  Albert kan er van meespreken, hij schoof er op uit alsof er een bananenschil lag.  Neen ... nu mag je absoluut niet lachen.  Het was wel even bangelijk. 

We komen aan een punt waar verschillende wegen uitkomen.  Weer moeten we ons kompas bovenhalen want er staat niets maar dan ook niets aangegeven.  Volgens het kompas moeten we rechtdoor, er is eigenlijk geen pad dus  lopen we dwars door de open vlakte en belanden zo op een onverharde weg waar we het wandelpad terug opnemen.
Ondertussen is het mooi weer geworden het is zelfs heel warm in de zon.  Het laatste stukje gaat over de "camino de la Restinga". We bereiken La Restinga vlak aan het appartement dat we gereserveerd hebben.  Het is heel mooi met een groot terras en een zwembad. 

Het kleine vissersdorp La Restinga is gelegen op het zuidelijkste uiteinde van het eiland.  Hier bevindt zich  de vissersvloot van El Hierro.  De haven wordt afgeschermd door een grote golfbreker.  Elke dag vaart er een grote vloot kleine kotters uit die de restaurants voorzien van verse vis.
Het duikgebied rond La Restinga behoort tot de mooiste van Europa.  Wanneer je hier gaat duiken denk er dan aan dat je hamerhaaien, barracuda's en grote roggen als gezelschap kan krijgen, ook tonijnen, zeeschildpadden en dolfijnen zwemmen met je mee.
Maar La Restinga heeft nog een troef, het telt de meeste zonnige dagen, zo'n 300 per jaar, van heel El Hierro.  Dat heb ik aan den lijve ondervonden in de vorm van een knalrode neus die aan het vervellen is,  maar liever dit dan blauw van de kou.

17:33 Gepost door Elly en Albert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.