09-04-05

verslag 17

Donderdag 17 maart

 

Roque de la Bonanza

Via de kustweg rijden we naar Las Playas.  Wanneer we Timijiraque voorbij zijn komen we bij een éénbaanstunnel van 300m.  We moeten ons vergewissen of er geen tegenligger aankomt en dan kunnen we er door.  Eenmaal je er dus in rijdt moet alle verkeer van de andere richting wachten.

Onmiddellijk na de tunnel zien we links in zee de “Roque de la Bonanza”, de “Rots van de kalme zee”.  Er wordt beweerd dat deze rotsformatie steunt op het fundament van het eiland zo een 200 m onder de zeespiegel.  Het is een van de meest gefotografeerde spots van El Hierro.  Zo zie je de rots op vele boeken, gidsen en zichtkaarten.

 

 

Mirador de la Peña

Normaal gezien kwamen we met onze wandeltocht hier langs.  Vermits de Camino de la Peña afgesloten is rijden we met de auto er naar toe.  Het is niet zomaar een uitkijkpunt.  Hier bouwde de kunstenaar Cesar Manrique een restaurant.  Door het gebruik van natuursteen, hout en glas is het volledig geïntegreerd in de omgeving en valt het niet op.  Binnen is een groot restaurant dat vooral Canarische specialiteiten serveert.  Via de grote glazen wand hebben we een mooi uitzicht op El Golfo.

 

Naar het einde van de wereld

Op de zuidwestelijkste punt van El Hierro staat de vuurtoren Faro de Orchilla.  2000 jaar geleden geloofde men dat El Hierro het einde van de wereld was, daar achter was niets meer. Tot 1884 was volgens de cartografen hier de nulmeridiaan, dan eisen de Engelsen hem op.

 

 

De omgeving is heel vulkanisch met vele grotten en vulkanische gangen.

Eén ervan is 300 m lang, aan het einde zou je uitkomen bij een uitzichtpunt.  Maar wij willen onze laatste uurtjes doorbrengen op het strand van Verodal.  En wie komt ons tegemoet wanneer we het strand naderen?  Ja, De Hond van El Hierro.  En natuurlijk volgt hij ons.  Bij de picknick plaats met kraantje geeft Albert hem wat te drinken.

’s Avonds rijden we naar El Tamaduste waar we opnieuw overnachten in de appartementen Boomerang.

Onze vakantie zit er weeral op en met spijt vertrekken we ’s morgens vanaf de kleine landingsbaan richting België.

Dit was een prachtige trektocht, een echte aanrader!!


17:17 Gepost door Elly en Albert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

El Hierro Prachtig verhaal, volgende keer komen jullie bij ons logeren,
Rita El Matorral 34 Las Puntas, op 1000 meter van La Maceta
mvg Rita

Gepost door: Rita | 31-12-05

De commentaren zijn gesloten.