09-04-05

verslag 13

Zaterdag 13 maart

 

Vandaag gaan we naar de hoogvlakte Dehesa.  Hier bevindt zicht de Ermita Virgen de Los Reyes.  De kapel waar het Mariabeeld staat dat eens om de 4 jaar over de Camino de La Virgen naar Valverde wordt gedragen.  Het is zondag dus zal de kapel wel open zijn.

Om er te geraken moeten we de weg nemen naar Playa del Verodal.  Eenmaal voorbij de afslag naar het strand, gaat het met vele scherpe haarspeldbochten omhoog.  De weg is smal, zonder vangrails rijden we langs een diepe afgrond.  Op een gegeven moment staat aangegeven dat de weg versmalt.  Dit zal toch wel zeker een grap zijn. 

 

 

Maar neen, de weg versmalt dus en we rijden over een bergkam met aan de beide zijden een afgrond (zonder vangrails natuurlijk).  Eenmaal hier voorbij wordt de weg breder, de afgrond minder en het landschap eigenaardiger.

We naderen de hoogvlakte La Dehesa.  Er staat hier meestal een strakke winde.  En zoals het spreekwoord zegt: hoge bomen vangen veel wind, zo is het ook met de bomen van La Dehesa.  Door de wind zijn ze helemaal omgebogen en hangt hun kruin tegen de grond.  Wat een gek zicht! 

 

 

We hadden al overal op het eiland er foto’s van gezien, maar ja als je ervoor staat lijkt  het nog spectaculairder.

Dan bereiken we de Ermita Virgen de Los Reyes.  En inderdaad op zondag mogen we in de kapel.

Nu kunnen we het Mariabeeld van dichtbij bewonderen.  Er staan vele bloemen voor het altaar.  Er komt juist een dame binnen met een boeket om er bij te plaatsen. 

 

 

Van hieruit gaan we naar de Mirador de Bascos waar je het mooiste uitzicht hebt op El Golfo.

De Camino de la Virgen vertrekt hier.  We gaan deze historische route een stukje vanaf het vertrekpunt volgen. Het pad is met wegwijzers aangegeven, maar al van bij de eerste afslag vragen we ons af of we wel de juiste weg hebben.  We komen aan een hek waarvan de ene helft met hechtingspaal is afgebroken en naar beneden is gestort.  De weg zelf lijkt weggespoeld en uitgehold.  Het is echt klauteren over puinhopen.  Niet te doen! We besluiten terug te keren. ’s Anderendaags lees ik in een plaatselijk tijdschrift dat hevige regen de Camino erg getroffen heeft, hele stukken zijn weggespoeld en onbegaanbaar.  Hoe gaan ze dit nog in orde krijgen want in juli moeten ze langs hier met het Mariabeeld naar Valverde!  Misschien via een alternatieve weg.

Normaal gezien hadden we een wandeling in lusvorm.  Maar nu gaan we langs de andere kant vertrekken en straks dezelfde weg terug.

Na een uurtje via een brede en gemakkelijke weg bereiken we de Mirador de Bascos.  Er zijn vrij veel volken die tegen de hoge rotswand omhoog sluipen.  Soms klaart het ineens op en hebben we een wijds uitzicht, dan zitten we midden in de wolken.

 

 

Via de smalle weg met de haarspeldbochten rijden we terug.  Natuurlijk krijgen we een tegenligger, we moeten tot dicht tegen de rand uitwijken (juist aan mijn kant).  Ik hou even de adem in maar Albert blijft er doodkalm bij.  Ik ben toch wel blij wanneer we terug beneden zijn.   


17:27 Gepost door Elly en Albert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.