09-04-05

verslag 10

Donderdag 10 maart

 

We betalen slechts 25 euro en de uitbaatster is heel lief, ze bewondert ons dat we te voet over de Malpaso zijn gegaan, maat dat verhindert ons toch niet dat we de volgende dag vroeg weg zijn en 300m verder afdalen naar de kust.

Hier is een 3 sterren hotel met zwembad. We gaan eens lekker uitrusten en boeken voor twee nachten in half pension aan 100 euro per nacht. Het is een kuurhotel en noemt Pozo de la Salud. Vlakbij is een bron met heilzaam water.

 

 

Het mineraalhoudend water, dat geldt als een waar wondermiddel tegen allerlei kwalen, kon je vroeger met een emmer aan een touw met katrol uit de diepte ophalen. Nu is het te koop in het hotel. Tegen 12 euro kan je 2 liter krijgen, die zou je ’s morgens voor het ontbijt moeten opdrinken. Ik had gelezen dat overmatig gebruik een laxerende uitwerking heeft, dus wagen we er ons niet aan, we moeten nog verder stappen! Wel horen we ’s morgens veelvuldig het WC doortrekken!

Alles is hier heel netjes, de spierwitte handdoeken zijn versierd met de naam Pozo de la Salud, evenals de badjassen die we ter beschikking hebben. Men waarschuwt ons dat we die niet mogen meenemen en dat ze het zullen controleren bij ons vertrek.

 

 

We zijn in ons nopjes hier. We besluiten te gaan zonnen aan het zwembad maar hebben dorst. In het hotel is geen bar en als we op zoek gaan naar een supermarkt vertelt men ons dat de dichtstbijzijnde gelegen is in ... Sabinosa. Daar komen we juist van!

Albert offert zich op, hij zegt ik zal wel alleen teruggaan. Ook voor onze wandeling voor morgen hebben we drinken nodig voor onderweg.

Binnen het uur is hij terug. Dat is snel. “Ik heb gelopen” zegt hij. Nu weet ik wel dat hij snel kan lopen, maar het was wel 300 m steil omhoog. Ik kijk hem verwondert aan. Daardoor kan hij zich niet serieus houden. Hij lacht en zegt: “Ik was nog niet weg of er stopte al een auto, de bestuurder vroeg of ik wou meerijden. De man zwaaide naar iedereen en heeft me afgezet aan de supermarkt. Wat een meevaller! Bij het terugkomen had ik ook gezelschap, een hond is de hele weg vanuit Sabinosa met me  meegelopen tot hier.”

Voor de rest van de dag hebben we dus aan het zwembad gelegen (ook de hond kwam erbij liggen) en ’s avonds lekker gegeten.
17:29 Gepost door Elly en Albert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.