09-04-05

verslag 1

Maandag 28 februari

De luchtvaartmaatschappij Iberia gaat van ons niet rijk worden, integendeel...  Als wij een vlucht bij hen boeken kost hun dat veel geld...
Ons normaal vluchtschema was:
Brussel-Barcelona
Barcelona-Tenerife Noord
Tenerife Noord-El Hierro
We vertrekken op tijd (om 7 u) vanuit Zaventem naar Barcelona.  Na een uur of 2 vliegen we over de Pyreneeën.  Prachtig die besneeuwde bergtoppen! Dan zetten we onze daling in naar Barcelona.  Plots neemt het vliegtuig terug hoogte.  Even later horen we de stem van de kapitein.  In Barcelona heeft het zopas gesneeuwd en de luchthaven is dicht.  Er kan geen enkel toestel landen of opstijgen.  We moeten doorvliegen naar de eerstvolgende luchthaven: Valencia.  In Valencia wordt ons meegedeeld dat ze ons met de bus naar Barcelona zullen brengen.  Aangekomen in Barcelona zijn we natuurlijk te laat voor onze vlucht naar Tenerife.
We moeten naar de ticketservice om nieuwe vluchten te boeken.  We zijn hier niet alleen.  Alle 10 loketten van Iberia zijn open en er staat een massa volk aan te schuiven.  De volgende dag lazen we in de krant dat het ging om 180 vluchten (zowel binnenkomende als buitengaande) die ofwel niet konden landen, geannuleerd waren of vertraging hadden.  De luchtvaartmaatschappij Iberia is het zwaarst getroffen.
De luchthaven is overvol van nerveuze mensen, sommigen maken zich erg kwaad, een jonge vrouw barst in tranen uit.  Dat heeft allemaal geen zin.  We moeten gewoon aanschuiven en dat duurt ongeveer 1,5 uur voor het onze beurt is.
We zijn zo vriendelijk mogelijk tegen de dame aan het loket in de hoop dat ze voor ons een goede regeling treft.  We krijgen de keuze ofwel: een vlucht naar Madrid en zo verder naar Tenerife, met de kans te laat aan te komen in Madrid en onze vlucht naar Tenerife te missen.  Als het wel zou lukken, komen we rond middernacht in Tenerife aan en hebben we nog geen overnachting.  Ofwel overnachten in Barcelona (op kosten van Iberia) en morgen om 11u10 een vlucht naar Tenerife en verder naar El Hierro.
We kiezen voor het laatste. Om de overnachting te regelen moeten we naar een ander loket.  Dit blijkt niet zo gemakkelijk te vinden en als we het vragen wijzen ze ons steeds de andere kant uit.  Albert gaat uiteindelijk alleen op zoek, ik blijf bij de bagage.  Na 45 min komt hij terug en is alles geregeld.  Een busje zal ons naar het hotel brengen.  Daar moeten we een kwartier op wachten.  Buiten is het bitter koud tussen de 0 en de 2 graden, er staat ook een strakke wind.  Helemaal verkleund bereiken we het hotel Pere IV.  Een prachtig 4 sterren hotel met alles er op en er aan.  Bedoeld voor mensen die hier stranden zonder bagage.  Het avondmaal met wijn en het uitgebreid ontbijt zijn eveneens op kosten van Iberia.17:36 Gepost door Elly en Albert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.